söndag, maj 25, 2008

Risken för impotens ökar av rökning och övervikt visar ny studie

En ny studie konfirmerar att samma saker som är bra för en mans hjärta också är bra för sexlivet. Studien på Harvard University School of Public Health i Boston följde 22 000 män under nästan 14 år.

Dr. Eric B. Rimm, ansvarig för studien, menar att resultaten var tydliga. Risken för impotens ökar kraftigt av rökning, som gav en 50 % högre risk för impotens än för icke-rökare. Men allra högst risk för impotens får man vid livsstilsfaktorer som övervikt. Studien visar att övervikt gav 90 % högre sannolikhet att utveckla impotens.

Samtidigt så märktes att regelbunden motion skyddar mot erektionsproblem. Män som motionerar rapporterade 30 % lägre risk för att utveckla ED de kommande 14 åren.

Rimm noterade att det blev tydligt att hjärtproblem och impotens delar samma riskfaktorer. Allt som påverkar blodkärlsfunktionen och blodcirkulationen kan samtidigt påverka erektionen. Medicinska problem som diabetes och högt blodtryck kan också leda till erektionsproblem (impotens).

Vad som oroar Rimm är att även barn och yngre blir överviktiga tidigare än förr. Så impotens som en biverkning av övervikt är något som säkert kommer bli vanligare vid yngre åldrar.

Prova redumax mot din övervikt

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida